Vanochtend ondergingen we de strenge technische keuring. In het 4L-startdorp stonden honderden Viertjes stomend, ronkend en toeterend klaar voor de nieuwsgierige fotografen, toeristen en andere deelnemers. In Frankrijk blijkt de Renault 4 verkrijgbaar in practisch alle kleuren, en in variaties van afgetrapt-standaard-met-vele-extra’s tot uitgedost om de Everest mee op te kunnen. Een erg mooi gezicht.

Maar toen onze eigen keuring. Terwijl Franse mannetjes gestresst om onze wagen dribbelden, en overal in, onder en tussen gluurden, werden we bestookt met vragen in een onbekende taal over onbekende Franse verzekeringen. Daarna volgde nog een scala saaie administratieve keuringen, gelukkig uitgevoerd door mooie Franse meisjes, en ineens was alles in orde. We zijn goedgekeurd! Johan, bedankt, je hebt het weer gedaan!

We hebben nog wel wat last-minute sleutelwerk moeten verrichten vandaag, omdat we zowel olie als uitlaatgassen lekken. Dit laatste is gelukkig opgelost en met het eerste hopen we gewoon het einde te halen.

Nog een nachtje slapen, en dan gaan we van start richting Marrakech.


Comments are closed.

Mede mogelijk gemaakt door: